Fly For Charity

Fly For Charity 2018

Zaterdag 16 juni 2018

Met steun van onze sponsors en medewerkers laten wij deze kinderen een bijzondere en onvergetelijke dag beleven

Met Fly For Charity wil de motorafdeling van Aeroclub Keiheuvel uit Balen zieke of gehandicapte kinderen iets bijzonder laten beleven, namelijk zelf vliegen. Als club willen wij tevens aantonen dat wij er niet enkel zijn om onze hobby uit te oefenen en dat wij niet enkel een hart voor vliegen hebben, maar ook aan deze kinderen denken die nooit de kans krijgen om zelf piloot te worden.

Door de medewerking van onze vrijwilligers en sponsors maken wij het mogelijk dat deze kinderen zelf een vliegtuig kunnen besturen! Een dag zonder zorgen, ziekte of handicap. Een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.

Doel

Onze doelstelling staat volledig in het teken van de kinderen. Met dit initiatief willen wij zieke of gehandicapte kinderen de kans geven om zelf te ervaren wat vliegen is. Op deze manier wille wij hun een ongelofelijke dag, zonder zorgen laten beleven. Een dag die ze nooit meer zullen vergeten, vol mooie en leuke herinneringen.

Tijdens de Fly For Charity verwelkomen wij een 10-tal kinderen en hun ouders. Na een hartelijke ontvangst en verwelkoming met een drankje krijgen de kinderen en hun ouders een korte rondleiding op onze club. Na de rondleiding volgt er een bezoek aan de vliegtuigen, waar ze enkele minuten laten mee de lucht ingaan. Na de vlucht krijgen de kinderen nog een leuke goodiebag vol met cadeautjes en ontvangen zij een echt vliegdiploma.